A másnaposság 10 fajtája

23g324012.jpg

Buli? Hétköznap, hétvége? Mindegy!!!-Egyetemistaként, (legalábbis az első években) bárhol, bármikor és bárhogyan tudunk bulizni. Nem számít sem távolság, sem idő- a pénz néha igen, de ez aznap biztosan nem hátráltat minket. Aztán az igazán jól sikerült bulik után eljönnek a másnapok.

Másnaposság. Másnap. Másnapos érzések, másnapos gondolatok, másnapos tettek. Mindannyian találkoztunk már hasonlóval egyetemista éveink során, valószínűleg több mint egyszer... Ebben a posztban megpróbáltuk összeszedni azokat a másnapos típusokat, fajtákat, amiket tapasztaltunk életünk során- akár egy nap több fajtát is megélve! 

1. A nyitott szemmel alvó: Amikor csak fekszel, nézel egy ponton magad elé, felé, alá és kiszúrsz egy pontot amit tekinteteddel egy másodpercre sem engedsz el, ugyanis teljesen meg vagy győződve arról, hogy ha így maradsz kellő ideig, biztosan elmúlik a fejfájás, hányinger, szédülés, stb. 

enhanced-buzz-762-1447860589-6.jpg

 

2. Gyógyszerész: A másnaposságnak hamar véget vetsz és egyből gyógyszerhez nyúlsz, teljesen biztos vagy abban, hogy ez az egyetlen megoldás a túlélésre.

hangover-tequila-research-fhm.jpg

 

3. Zabagép: A másnapot csak és kizárólag rengeteg ételmennyiséggel tudod elviselni. Annál jobban működik z az elmélet a másnapos kúráról, minél inkább junk food jellege van az adott ételnek!

2015_2f10_2f06_2f90_2fmcdonaldsbr_92d4d.jpg

4. A felismerés mestere: Amikor már tök jól érzed magad, másnapos rosszullét kezd elmúlni mikor eszedbe jutnak szép sorrendben, hogy mi is történt az elmúlt éjjel... és csak bámulsz magad elé, hogy "miért?!" 

 

dec_holiday_hangover_hero.jpg

5. A sötét nagyúr: Az egyik legkegyetlenebb másnap. Amikor felkelsz és abszolút fogalmad sincs arról, hogy hol vagy, kivel vagy és hogyan kerültél oda.... Üröm az örömben, hogy ilyenkor kevésbé foglalkozol azzal, hogy gyakorlatilag mindened fáj.

 

e5a2573192df23badd275542d54cd905.jpg

 

6. Tudakozó: Ez a másnapos állapot is nagyon alattomos, bár a Sötét nagyúrnál talán jobb egy kicsit. Ilyenkor realizálod, hogy a legjobb dolog az, ha biztosra akarsz menni az elmúlt éjszakát illetően, hogy fel kell hívnod egy barátodat, aki remélhetőleg jobban tudja az előző napi eseményeket... és ez az információ-áradat vagy megnyugvással vagy idegességgel tölt el...

 

hangover-1.jpg

 

7. Napszemüveges: Amikor- teljesen mindegy, hogy nyár van vagy tél, nappal vagy éjszaka- a tuti recepted a másnaposságra a napszemüveg. Meggyőződésed, hogy ha te nem látod a külvilágot, akkor a világ sem vesz észre téged és azt, hogy nem állsz a helyzet magaslatán.

user-1166475-2015-09-09-13-05-20.jpg

8. WC-istenség hívő: Teljes rosszullét. Amikor annyira kimerült a tested a hosszú éjjeli italozásban, hogy egész másnap csak egy, nálad hatalmasabb erőt tudsz tisztelni és imádni: a wc-istent. 

sick-in-toilet-35583865.jpg

 

9. Kamélon: Amikor másnapos vagy, de sajnos nem tudod magad kellően kikúrálni és nem engedheted meg magadnak a több órást szenvedést, mert jelenésed van: munkahelyen, családi ebéden, zh-n, stb. Így megpróbálsz alkalmazkodni a körülményekhez- belül ugyan azt érzed, hogy perceken belül elájulsz/rosszul leszel, de kifele a lehető legjobb formádat hozod.

415fb230-b758-0131-6c69-52079bc90709.gif

 

10. Örök túlélő: Szerinted a másnaposságot csak úgy lehet elviselni, ha újból elkezdesz valamilyen alkoholos italt inni. Mottód: kutyaharapást szőrével!

 

jztn4fg774rpm.gif

 

 

Reméljük, tetszett az összeállítás! Ha Nektek is van kedvenc fajtátok, állapototok akkor kommentben várjuk a hozzázólásokat! :)

 

 

Üdvözlettel,

 

Az Egyetemisták Világa csapata