Ez az a 10 sorozat amit látnod kell!

A hideg téli esték közeledtével biztos neked is nehezebben megy a kimozdulás, ezért összegyűjtöttünk neked 10 sorozatot, ha már eleged van a tanulásból és egy kis kikapcsolódásra vágysz. Reméljük tetszeni fog az összeállítás, amit felsorolás szerűen állítottunk össze. 

Mindenkinek jó szórakozást kívánunk hozzá!

 

1. The Wire - A Drót

IMDb értékelés: 9,4

Amerikai dráma, a marylandi Baltimoreban játszódik. Nagyon összetett sorozat, öt évadon keresztül nézhetjük alapvetően a drogok világát és a rendőrség harcát, de ezen túlmenően átfogó képet kapunk a kikötői életről, a sajtóról a politikáról és a vele járó bürokráciáról. Remek karaktereket sorakoztat fel és nagyon jók a dialógusok. Nem szabad kihagyni! 

2. House of cards - Kártyavár

IMDb értékelés: 9,0

Amerikai politikai dráma. A történet napjaink Washington D.C.-jében játszódik, amelyben a történet főszereplője, Frank Underwood nem kapja meg a hőn áhított külügyminiszteri kinevezést, ezért feleségével Claire Underwooddal saját erőből próbálnak nagyobb hatalomra törni. Komoly sorozat, ha szereted a manipuláció és a hatalom témáját neked ajánljuk. 

3. Homeland: A belső ellenség

IMDb értékelés: 8,4

Készülj fel, hogy a történet cselekménye lassan folyik, de a tálalás olyan izgalmasra sikerült, hogy mégse bírsz elszakadni a képernyőtől. Az amerikai katona, Nicholas Brody iraki szolgálata alatt az ellenséges erők fogságába esik, azonban 8 év elteltével sikerül kiszabadulnia. A hazájában hősként tisztelt és ünnepelt Brody életét csak a megszállott CIA ügynök, Carrie keseríti meg, aki a másik oldalhoz való átállását gyanítja. Az izgalmak alapja mégis a Brody és Carrie közötti szerelmi szál, hogy miként fér meg a szerelem és a kötelesség a két főszereplőben. 

4. Battlestar Galactica - Csillagközi romboló

IMDb értékelés: 8,7

Amerikai sci-fi: a cselekmény az emberiség és az általa teremtett gépek, a cylonok háborúskodására épül, valamint az ebben főszerepet játszó Galactica nevű hadihajó legénységéről szól, amely az emberek utolsó megmaradt mentsvára. Sötét hangulatú, drámai a cselekményvezetése és mindezt sikerült színvonalasan megvalósítani. 

5. American Horror Story

IMDb értékelés: 8,2

Amerikai horror-dráma sorozat, érdekessége abban rejlik, hogy minden évadban más témát dolgoznak fel, sok helyen ugyanazokkal a színészekkel más szerepekben, egyfajta minisorozatnak tekinthető. Elvont, szürreális és beteg jelenetek kavarognak benne, félősöknek esti nézésre nem ajánlott, bár nem kell hozzá nagyon erős idegzetűnek lenni. Klasszikus meseszerű horrortörténetekkel operál, de fordulatos és a tálalása mindenképpen eredeti. 

6. Vikings

IMDb értékelés: 8,6

Ír-kanadai történelmi sorozat: Ragnar Lothbrok, az első kiemelkedő északi legenda életén keresztül mutatják be a Vikingek világát. A róla szóló sagák és mitológiai írásokból merít az alaptörténet. Vér és erőszak, akcióban dús történet és mitológia. Nagyon élvezetes!

7. The Big Bang Theory - Agymenők

IMDb értékelés: 8,4

Amerikai szitkom. Brilliáns elméjű geekekről szól, akik racionális modortalanságukkal és defektjeikkel próbálják élni azt, amit mi "mindennapi életnek" nevezünk. Rendkívül szórakoztató vígjátéksorozat, remek karakterekkel. 

8. Misfits - Kívülállók

IMDb értékelés: 8,3

Brit scifi, vígjáték, dráma. Adott egy csapat fiatalkorú bűnöző, akik éppen a közmunkájukat végzik, amikor lecsap egy nagy vihar és ettől szuperképességeik lesznek. Igen, első hallásra kicsit elcsépeltnek tűnik, de a legjobbat hozzák ki belőle. Mindez egy lepukkant kisvárosban játszódik. Angol gettó akcentus, jó poénok és karakterek, némi horror beütés. Zseniális. 

9. Shameless - Szégyentelenek

IMDb értékelés: 8,7

Nagyon bevállalós és nagyon tuskó, nem hoz szégyent a címére. Amerikai vígjáték-dráma sorozat, a Gallagher-családról (egy apa és hat gyerek) és balhés mindennapjaikról szól. Miközben Frank (az apa) részegen tölti a napjait, a gyerekek megtanulják, hogyan vigyázzanak magukra. 

10. Twin Peaks 

IMDb értékelés: 8,9

Ez egy 90-es évekbeli amerikai dráma sorozat, amit David Lynch és Mark Frost készített. Amerika Északi részén levő kisvárosban Twin Peaksben játszódik, ahol egy Laura Palmer nevű lányt megölnek. A történet lényege, hogy egy Cooper nevű FBI ügynök a helyiek segítségével próbálja kinyomozni a tettest. Azonban kiderül, hogy mélyebbre ásva más titkok is rejlenek a nyugodt kisvárosban. Szatirikus hangvételű, eléggé sajátos hangulata van, mai szemmel kicsit lassúnak tűnhet, de mindenképpen ajánlott! Jó hír, jön a harmadik évad :)

A listát nagyon nehéz volt összeállítani, rengeteg jó sorozat van még, írd meg kommentben neked melyik a kedvenced!