Az a 10 tipikus figura, akikkel tuti, hogy találkozol Budapest éjszakájában!

Valljuk be, egyetemista éveink bizonyos része-kinek több, kinek kevesebb- a bulizásról, szórakozásról szól. Ahogy telnek az évek egyre több helyen, többször megfordulunk és biztosan találkozunk bizonyos típusú arcokkal, akik szinte minden vendéglátóipari egységben megfordulnak. Fontos! Posztunkkal senkit sem akarunk megbántani, csoportosításunk Budapest éjszakájában eltöltött évek alapján készült, szubjektív szemszögből. Így ha bárki magára ismer, az pusztán a véletlen műve. (Vagy mégsem? :D )  Megpróbáltuk összeszedni a tipikus arcokat. Reméljük, mosolyt csal az arcotokra! :)

Íme a lista:

 

  1. A bolygó hollandi- Az az ember, aki mindig minden helyzetben egyedül van. Fellelhető a dj pultnál, bárpultnál, nagy hangfal mellett- lényeg, hogy egyedül van. Nagyon jól érzi magát, szuperül táncol magabiztos minden lépésében-viszont ehhez a magabiztossághoz szükség van egy jókora területre, így ha megzavarod és belépsz a kijelölt részre, könnyen megzavarhatod a Bolygó hollandit!

  2. A csajozógép- Elnézést kérünk minden hímnemű nevében, de ez a típus inkább rájuk vonatkozik. Általában többedmagával érkezik a szórakozóhelyre hangosan nevet, hangosan beszél. Miután felmérte a terepet, elválik a falkától és bátran, felvértezve (értsd: erősen ittasan) megszólítja a kiszemelt lányt. Hihetetlen magabiztossággal lép fel, mond valami olyan szöveget amitől általában egy lány hátast dob és nem örömében (mindenki tud mondani szerintem olyan klasszikusokat mint a "szia cica, van gazdád?" valamint " Új vagyok a városban, nem ismerek senkit és semmit, alhatok nálad?"). Alapvető szándék, hogy mindenképpen lánnyal távozzanak majd a szórakozóhelyről.

  3. Az őrök- Általában idősebb korosztályba tartozók, akik nem nagyon tudnak mit kezdeni a mai zenei stílussal de lélekben fiatalok és bírják az éjszakázást. Bárpultnál, vip részen találhatóak, nem nagyon táncolnak inkább csak egy helyben állnak, kémlelve a helyet. Kezükben minőségi italok, esetleg egy-egy üveg vodka vagy pezsgő a saját asztaluknál.

  4. Lánybúcsú/legénybúcsú- Kizárólag csapatban mozognak mindenhol- ez különösen idegesítő mondjuk a mosdók előtti sorban. Lányoknál a főbb jellemzők: egyenruha, fátyol és szalag a menyasszonyon, hangos visítás-nevetés, színes felesek a pultnál, selfie-hegyek, millió pózban. Fiúknál is jellemző az egyen öltözet, pl. póló "vicces" felirattal, hangos csatakiáltás minden egyed felesnél. Extrán élvezetes, ha ilyen csapattal találkozol, mikor a menyasszonyt/vőlegényt különböző "ciki" feladatokra kényszerítik és téged pécéznek ki- amit te egyáltalán nem, a főszereplők sem de cserébe a csapattagok élvezik!!

  5. Insta-lányok- Most pedig a lányok nevében folyamodunk bocsánatkérésért, de ez a típus inkább rájuk jellemző. Az insta-lányok nagyon csinosak, ruha, haj és smink; minden mindennel passzol. Itallal a kezükben, pózólva- nagyon jellemző a csípőre tett kéz és oldalra billentett fej- mosolyogva fotózkodnak, sokáig. Aztán mehet az Instára, egy filtert rárakni és egy két izgalmas #hashtaggel megspékelni és már is értelmet nyert az este. Itt az az igazán kellemes, hogyha a közelükben vagy akkor egyszer biztosan megvakulsz az este folyamán, mert a fix vakuvillanásoktól kevésbé tudsz tájékozódni.

  6. Az örök kinnmaradók- előttünk van a típus igaz? Ők azok, akik már annyira készre vágták magukat a szórakozóhelyre való bejutás előtt, hogy biztosan nem jutnak át a biztonsági Hulk-okon. Többször már a sorban is rosszul vannak, barátaik támogatják őket. Azonban az "igazság percében", mikor beengednék őket valahova, sajnos minden kiderül és kint maradnak- barátaikkal együtt, mert egyrészt nem hagyhatják egyedül (bár lehet, hogy beültetni egy taxiba és hazaküldeni jobb megoldás, mint az utcán egy padon simogatni a hátát) másrészt (biztiőr logic) ha az egyik rosszul van, biztos mindegyik rosszul van így egyik sem mehet be :D Itt is vigyázni kell, mert kaphatunk meglepetést Vuk formájában cipőnkre, ruhánkra ha nem figyelünk eléggé.

  7. A balhésok- Azok a figurák, akik biztosan nem önszántukból hagyják el a helyet. Általában kettő ember között bontakozik ki vita és fajul tettlegességig az ügy minek következménye az, hogy kirakják őket, és az őket körülvevő ujjongó/biztató/sipákoló társaságot, ahová tartoznak a jó levegőre, hátha ott "jobban" lesznek. Ezek a "műsorok" általában viccesen szánalmasak, külső szemmel nézve és színt visznek egy buliba- azonban itt is figyelni kell, nehogy belekeveredjünk, mert a már említett biztiőr logic alapján, minket is kirakhatnak, ha a közelben álldogálunk.

  8. A Michael Jacksonok- Nagyon jól táncoló, minden zenei stílushoz jól alkalmazkodó figurák, akik nagyon "nyomják" vérükben a ritmus, és élvezik is azt amit csinálnak. 

  9. A Morgók- akiknek semmi nem jó. Ha hangos a zene, ha halk, ha olcsó az ital, ha drága, ha meleg van , ha ha hideg van; mindegy, mert soha semmivel sem elégedettek. Általában egy nagyobb társaság közepén állnak (miért?) és arcukra van írva, hogy mennyire nem szeretnének az adott helyen ott lenni. 

  10. Szex és New York lányok- akik már nem ma kezdték az éjszakázást. Rutinosan mennek be minden helyre, tudják mit kell inni, hol kell állni, hogy könnyen megtalálják egymást, ha esetleg elvesznének, hangosan énekelnek és sokat táncolnak-akik azért mennek el egy buliba, hogy jól érezzék magukat- általában fiúk nélkül.

 

Reméljük, tetszett az összeállítás! Ha bárki kiegészítené a felsorolást, vagy tud új típust mondani, kommentbe várjuk az ötleteket! :)

 

Szép napot nektek,

az Egyetemisták világa csapata