10 koktél, amit otthon is könnyen elkészíthetsz

Rengeteg finomabbnál-finomabb koktélt lehet kóstolni a különböző bárokban, amelyek fogyasztása közben legtöbben arra gondolnak, erre csak a shakerrel mesterien bánó bartenderek képesek. Jó hír: ez nem így van! A következő bejegyzésünk segít abban, hogy eltanulhass pár könnyű, ám ínycsiklandó receptet. Legyen szó a párod lenyűgözéséről, a haverok megvicceléséről vagy csak, ha épp valami különlegesebb italra vágysz, a következő listából biztos Te is találsz kedvedre valót.

1. Ha le akarod venni a párod a lábáról: Néha jól esik egy kis alkoholos kényeztetés. Mi is lehetne ilyenkor jobb választás annál, mintha megleped a párod egy világhírű itallal, ami passzol a kedvenc ízvilágához? A Daiquiri remek választás erre, ugyanis könnyen és bármilyen ízben elkészíthető, csak a megfelelő szirupot vagy likőrt kell megtalálni hozzá! Érdemes átböngészni a Fabbri és a Monin kínálatát is, mert igazán ízletes szirupokat lehet náluk találni.

daiquiri.png

2. Ha másnapos vagy: Kár titkolni, olykor-olykor mindenkivel előfordul, hogy túlzásba viszi az italozást, aminek másnap látja a kárát. Nem kell aggódni, nincs itt a világ vége, van megoldás: Bloody Mary. Fűszeressége miatt igazi kincs a másnaposságban szenvedők számára. Ha kísérletezni szeretnél, a thai citromfű és a torma is remekül passzol az ízvilághoz.

bloodymary.png

3. Ha anyósjelölt érkezik vendégségbe: Sokak életében az anyós fogadása kész rémálom tud lenni - de legalábbis nagy stresszel jár. Ilyenkor felmerül az a probléma is, hogy milyen italt érdemes kínálni. Az sem jó, ha túl erős, de, ha csak alkoholmentes itallal kínáljuk akkor attól félünk, hogy rosszul érzi magát, ha mégis lett volna kedve inni egy keveset. Ilyen esetekben az arany középút egy könnyed, alacsony alkoholtartalmú koktél.

seabreeze.png

4. Ha csak innál valami finomat: Előfordul, hogy minden különösebb apropó nélkül megkívánunk egy kis finomságot, ilyenkor természetesen rengeteg ital szóba jöhet. Ilyen esetben jó választás egy kicsit több alapanyagból álló, igazán egyedi ital.

sweetlady.png

5. Ha sok alkoholt hoztak a házibuliba: A legtöbb házibuliba a vendégek általában valamilyen apró, ám hasznos ajándékkal érkeznek: alkohollal. Amennyiben nem csak a sört és a bort vette le mindenki a polcról, kísérletezhetsz kedvedre. Azok számára akik jobban kedvelik a már bevált recepteket, szeretni fogják a Singapore Sling-et.

singapore.png

6. Ha kicsit felturbóznád a szilvesztert: Napjainkban egyre elterjedtebb a pezsgőfogyasztás, ám legtöbbünknek még mindig a szilveszteri buli kötelező éjféli koccintós itala. Néhány aprósággal azonban még ízletesebbé lehet varázsolni a pezsgőt, ha valakit az eredeti íze nem győzött volna meg.

french.png

7. Ha túl sok az antialkoholista: Bizony minden társaságban előfordul egy-egy partiarc, aki megvonja az alkohol ízét a szervezetétől. Vannak, akik autóval kívánnak távozni, illetve olyanok is, akik épp az anyaságra készülnek egy kisbabával a hasukban. Számukra is van megoldás, hogy ne mindig az ásványvízhez és a jó öreg almaléhez kelljen nyúlni.

ginger.png

8. Ha a bulit szeretnétek megalapozni: Valljuk be, a szórakozóhelyek meglátogatása előtt már sok esetben elindul otthon a “bemelegítés”. Ilyen esetekre jó választás a shot koktél, hisz igazán finomak tudnak lenni, meglehetősen kevés alapanyagból. A shot koktélokkal azonban okosan kell bánni, a túl gyorsan elfogyasztott italok komoly problémákat okozhatnak másnap. (Vagy még aznap!?)

absolut.png

9. Ha romantikus filmet nézel a barátoddal/barátnőddel: A Sex és New York Carrie Bradshaw-ja méltán ismertté tette a Cosmopolitan koktélt a nők körében. Mi is lehetne jobb választás egy romantikus filmnézős estére? Amennyiben a fiúk nem szívesen szürcsölnék a Cosmot, számukra is van megoldás, hogy férfiasan érezzék magukat akkor is, ha épp a Szerelmünk lapjai megy a TV-ben.
cosmo.pngwhiskeysour.png

10. Ha már mindenből eleged van: Sajnos ez az érzés is uralmába tud olykor keríteni, amikor már semmihez nincs kedved, és csak arra vársz, hogy különösebb fájdalom, bosszankodás nélkül teljen az idő. Könnyebben túl tudjuk tenni magunkat a rossz érzésen, ha egy finom ital társaságában töltjük az időt. A Sangria jó választás ilyen esetekben hisz általában nagy mennyiségben készítik és a gyümölcsöket is ki lehet eszegetni. Aztán nehogy egyedül idd meg az egészet! ;)

sangria.png

 

A fenti koktélreceptek természetesen más verziókban is megtalálhatóak az interneten, így bárki kísérletezzen kedvére! A koktélokhoz szükséges alkoholokat bármely útba eső boltban megveheted, a speciális alapanyagokat pedig például a Koktélboltban megvásárolhatod!
Újabb jó hír: sok szirup és likőr megtalálható a nagyobb szupermarketekben, így ott is ajánlott nézelődni.

Aztán csak mértékkel az italozással, nem a csúnya lerészegedés a cél!